02 aug 2017

Sterke groei Internet of Things

Volgens een onderzoek van marktspecialist IHS Markit stijgt de omzet van IoT dit jaar sterk met 15% naar 20 miljard dollar wereldwijd. Volgens de onderzoeker zijn er vier trends die het IoT dit jaar verder gaan stimuleren. Zo zullen innovatie en concurrentie nieuwe businessmodellen opleveren. Ook zal standaardisering van de IoT-toepassingen en beveiliging ervoor zorgen dat IoT makkelijker kan worden opgeschaald. Daarnaast zien de onderzoekers ook dat IoT vele mogelijkheden biedt om op verschillende mogelijkheden geld te verdienen. Tot slot gaat de innovatie van de draadloze technologie zorgen voor een aanzienlijke groei van IoT in 2017.

Share this
05 mei 2017

KPN trekt stekker uit ISDN

ISDN stopt!

ISDN zal vanaf vanaf 2019 ophouden te bestaan en wordt bellen via het internet (VoIP) het enige alternatief. Alleen de grootzakelijke ISDN-aansluitingen zullen door KPN voorlopig nog ondersteund worden.

Maakt u binnen uw organisatie nog gebruik van ISDN? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen naar VoIP.

Share this
27 feb 2017

Nokia 3310 komt terug

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona heeft het productiebedrijf HMD Global bekend gemaakt dat de Nokia 3310 opnieuw wordt uitgebracht.

De nieuwe Nokia 3310 lijkt met het ontwerp sterk op zijn succesvolle voorganger, maar heeft wel een kleurenscherm. Het toestel dat aan het begin van deze eeuw veelvuldig werd verkocht, wordt een ‘feature phone’, en dus geen smartphone. Het populaire spel Snake staat er voor de liefhebber alvast op.

Zonder opgeladen te worden kunnen gebruikers er 22 uur mee bellen worden en hij kan een maand standby staan, zei HMD-topman Arto Nummela.

Share this
19 jan 2017

Cloud 2.0

Volgens IDC wordt inmiddels 67% van de IT-uitgaven geïnvesteerd in de cloud. Hiermee worden veel bedrijven zelfs ‘cloud only’. De schatting is dat in 2018 60% van de bedrijven geheel zijn overgestapt naar clouddiensten.

IDC voorspelt ook dat de acceptatie voor clouddiensten steeds verder zal worden uitgebreid. In 2020 zullen clouddiensten als een veilige en betrouwbare technologie gezien. Dit komt met name door de inzet van nieuwe diensten als cloudbased encryptie, threat-analyses, gedragsanalyses en blockchain. In 2019 heeft al een kwart van de banken blockchain geïmplementeerd in hun systemen.

De trend voor 2017 is dat minder bedrijven gaan kiezen voor mega ‘cloudproviders’ maar kiezen voor regionale leveranciers met opslag in hun eigen land

Share this
09 jan 2017

Tele2 wil 20% marktaandeel in 2020

2016 Was een belangrijk jaar voor Tele2 in Nederland. Het bedrijf rondde de uitrol van zijn eigen mobiele netwerk af en stak vele miljoenen in een spraakmakende marketingcampagne met de slogan ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Het doel: in 2020 een marktaandeel van 20% van de totale omzet veroveren op de (krimpende) markt voor mobiele telefonie.

Dit najaar werd de miljoenste klant met veel heisa binnengehaald. Maar daarmee is Tele2 er nog lang niet. Om het begeerde marktaandeel te halen moet de omzet groeien tot ongeveer € 1 mrd. De omzet over 2015 (€ 266 mln) moet dan ruim drie keer over de kop. Goed, 2020 is misschien wat al te ambitieus, wil directeur Holmberg wel toegeven. Maar de doelstelling staat nog steeds. Hooguit duurt het realiseren ervan iets langer

Share this
29 dec 2016

Vodafone Ziggo Group

Liberty Global en de Vodafone Group hebben de vorming van hun Nederlandse onderneming op de laatste dag van 2016 afgerond. De naam van de nieuwe onderneming luidt VodafoneZiggo Group. De moederbedrijven houden beide 50 procent en zullen de joint venture niet consolideren in hun cijfers.

De onderneming combineert een landelijk HFC-netwerk, met 7,1 miljoen homes passed, met een landelijk mobiel netwerk. Het aantal verkochte diensten, per 30 september 2016 is 14,8 miljoen, bestaande uit 4,0 miljoen video, 3,1 miljoen breedband, 2,5 miljoen vaste telefonie en 5,2 miljoen mobiel. De omzet over de afgelopen vier kwartelen was 4 miljard euro en de brutoschuld staat op 10 miljard euro. De merken Vodafone en Ziggo blijven bestaan. De nieuwe ondernemingen komt op korte termijn met geconvergeerde (vast en mobiel) proposities.

Share this
05 nov 2016

“gratis telefoon” wordt krediet

Mobiele telefoons op afbetaling worden gezien als kredieten waarop de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toezicht houdt. Vanaf 1 januari 2017 wordt dat ook meer zichtbaar. Dan verschijnen de krediettabel en de waarschuwingszin ‘Geld lenen kost geld’ in de reclames van de telecomaanbieders. Ook moeten de kosten van het telefoonkrediet apart worden vermeld.

Doordat deze vorm van kredietverlening (koop op afbetaling van de mobiele telefoon) onder toezicht van de AFM valt, zijn er regels van toepassing waardoor consumenten wordt beschermd. Telecomaanbieders moeten klanten duidelijk informeren over het telefoonkrediet en de kosten. De kosten voor het krediet moeten apart worden vermeld in de uitingen van de telecomaanbieder, zoals in reclames en op websites. De prijzen van mobiele telefoons met en zonder abonnement worden hierdoor beter vergelijkbaar.

Naast de splitsing van de kosten moeten er in reclame-uitingen kredietwaarschuwingen en krediettabellen worden opgenomen. De krediettabel maakt onder meer inzichtelijk wat de kosten voor een krediet zijn, wat de looptijd is en wat de klant in totaal moet betalen. Daarnaast maakt de krediettabel het mogelijk verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Telefoonkredieten vanaf 250 euro worden vanaf die datum ook geregistreerd bij het BKR en zijn dan dus van invloed op de leencapaciteit van consumenten. Deze registraties worden gebruikt om te borgen dat een consument verantwoorde kredieten afsluit en om de kans op betalingsproblemen te verkleinen. De telecomaanbieders gaan hun klanten hierop voorbereiden door ze tijdig te informeren over de leentoets.

Share this
01 aug 2016

Minder winst voor Apple

Beleggers vreesden het ergste: Apple, qua beurswaarde het grootste bedrijf ter wereld, zou opnieuw een winst- en omzetdaling moeten incasseren. Maar hoewel de winst, omzet en de verkoop van iPhones inderdaad daalden, vielen de kwartaalcijfers van het techbedrijf toch mee.

De verkoop van iPhones zakte in de afgelopen drie maanden weliswaar van 48 miljoen een jaar eerder naar 40 miljoen, maar dat was in de krimpende smartphonemarkt iets meer dan verwacht. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan de nieuwe relatief goedkope iPhone SE.

Ook de iPads en Macs werden redelijk goed verkocht, al zwakte de omzet van de Macs met 13 procent af. Apple maakte geen specifieke cijfers bekend voor de Apple Watch, maar de productgroep waar de smartwatch onder valt genereerde 16 procent minder omzet. Sinds de lancering van het horloge in april 2015 is er nog geen nieuw model verschenen. Volgens analistenbureau IDC is de verkoop van de Apple Watch gehalveerd na de introductie van de iPhone 6S.

Share this

© 2019 Nedcall BV. All rights reserved.

Click Me