Cloudwatervrees

Nedcall helpt u graag af van het cloudwatervrees

1. Investeren in cloud? Niet nodig!
Data, applicaties en software lokaal opslaan en beheren vraagt om een kapitaalinvestering in apparatuur (servers), stroom, koeling en een (veilige) serverruimte. Werk je in de cloud? Dan is investeren niet nodig. Tegen een vast bedrag per maand weet je exact waar je aan toe bent en is alles geregeld.

2. Cloud is flexibel en schaalbaar
IT-behoeften kunnen in korte tijd snel veranderen. Gelukkig is de cloud flexibel en schaalbaar. Heb je plotseling meer of juist mínder capaciteit nodig? Geen probleem. De cloud groeit met je mee. Plus: je betaalt naar gebruik, dus je betaalt nooit teveel. Dit in tegenstelling tot lokaal beheer, waarbij je snel te maken krijgt met onder- of overcapaciteit.

3. Gegevens altijd en overal beschikbaar
Kies je voor de cloud, dan kun je documenten altijd en overal raadplegen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. ‘Maar dat kan toch ook via een VPN-verbinding?’ Jazeker, alleen heb je dan wel een laptop nodig. De cloud werkt veelal apparaat-onafhankelijk. Je bewerkt en deelt documenten vanaf elk device.

4. Data blijft intact bij calamiteiten
Een lokale serverruimte voelt veilig en vertrouwd, maar fysieke servers zijn erg kwetsbaar in geval van calamiteiten. Bij brand, inbraak of lekkage is de kans op dataverlies enorm. In de cloud blijft jouw data altijd volledig intact. Want gerenommeerde providers voorzien hun datacenters van geavanceerde brand-, inbraak-, en lekkagebeveiliging. Ook slaan ze jouw data op verschillende locaties op.

5. Eenvoudig online samenwerken
Samenwerken is nu eenvoudiger dan ooit. Even snel een document inscannen en direct delen met collega’s of relaties aan de andere kant van het land? In de cloud heb je dit zo geregeld. Het is zelfs mogelijk om documenten met meerdere mensen tegelijk te bewerken. En je hoeft geen bestanden meer te mailen.

Neem contact op voor advies over de mogelijkheden voor uw organisatie via 088-6332200