Managed WiFi

Managed WiFi

De complexiteit van moderne draadloze netwerken vergt veel kennis en ervaring van de beheerders. Voor de meeste organisaties is het bijna onmogelijk om deze kennis en ervaring zelf op te bouwen en in stand te houden. Met Managed WiFi nemen wij u al die zorgen in een compleet concept uit handen.

Schaalbaar

Managed WiFi is kiezen voor gemak en schaalbaarheid. Vanaf een enkel access point kunt u doorgroeien naar een omgeving met 1.000 units, verspreid over meerdere locaties voor zowel binnen als buiten.

Medewerkers stellen eenmalig hun gegevens in en kunnen dan zonder problemen binnen de verschillende vestigingen gebruik maken van het WiFi-netwerk, zonder het aanpassen van namen en wachtwoorden.

Beveiliging

Elke dag wordt er binnen uw organisatie veel data verstuurd via laptops, tablets en mobiele telefoons. Deze apparaten zijn ook buiten uw deuren online geweest en brengen dus risico’s met zich mee.

U wilt zeker weten dat er geen vertrouwelijke informatie op straat komt en dat uw bedrijfssoftware niet beschadigd wordt. Met Managed WiFi van Nedcall de beveiliging optimaal geregeld!

Actief beheer

Nedcall meet en monitort de beschikbaarheid en performance van het WiFi-netwerk. Via onze online beheertool kunnen wij op afstand de access points configureren en doormeten. Als een plattegrond is ingeladen in de Managementtool, dan kunnen wij het bereik van het WiFi-netwerk grafisch ‘live’ weergeven.

Naast het inregelen van de beveiliging kunnen wij ook het dataverkeer stroomlijnen: Bijvoorbeeld dat spraak en video voorrang krijgt op het download van bestanden.

Managed WiFi

 • Managementsoftware
  De Access Points worden door ons managementsoftware continue bewaakt. Uitval wordt door ons direct gesignaleerd en vaak zal uitval van een enkel Access Point grotendeels worden opgevangen door de omliggende Access Points. Problemen worden binnen de afgesproken tijden door ons kosteloos opgelost;
 • Grafische weergave plattegrond
  Met de RF-map functie zijn wij in staat de radiofrequenties (RF) te monitoren en te analyseren om hiermee de optimale locaties van de access points te bepalen. Deze map wordt ook gebruikt voor het analyseren van storingen;
 • Draadloze uplink
  Met de draadloze uplink is het mogelijk om access points onderling draadloos te verbinden waardoor het mogelijk is om snel en eenvoudig een uitbreiding te realiseren zelfs waar geen bekabeling aanwezig is;
 • Gastennetwerk
  Met de uitgebreide mogelijkheden voor het inrichten van een gasten netwerk kunnen wij onder andere bepalen hoeveel bandbreedte beschikbaar is voor gasten. Ook kan worden ingesteld hoe lang een device gebruik kan maken van het netwerk en de maximale hoeveelheid data dat gebruikt mag worden. Ook kan een systeem worden opgezet voor vouchers, inclusief facturatie;
 • WiFi-groepen
  Per locatie kunnen we meerdere WiFi-groepen aanmaken met volledig gescheiden netwerken. Aan de ander kant kunnen wij juist meerdere locaties koppelen tot één netwerk waarbij alle access point zich melden met gelijke SSID’s.