Microsoft Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams is de opvolger van Skype voor bedrijven en is helemaal van de grond af aan gebouwd voor het werken in groepen, het echte teamwerk. Chat, video, telefoneren, vergaderen en het samen werken aan documenten vanuit één app. Binnen Teams wordt de communicatie context gedreven via samenwerking in groepen.

Telefonie met Microsoft Teams

Naast chats, vergaderingen en het samenwerken in bestanden is nu ook telefonie toegevoegd. Niet alleen onderling binnen de organisatie maar een volwaardige telefooncentrale met een koppeling met de buitenwereld.

Om telefonie te activeren wordt uw Microsoft 365 Business licentie uitgebreid met ‘Microsoft Phone System’. Nedcall verzorgt hierbij de koppeling met het openbare telefonienetwerk zodat u met de bestaande telefoonnummers kunt bellen en gebeld worden met uitgebreide functionaliteiten.

Telefooncentrale

Uw telefoonnummers worden geactiveerd op het telefonieplatform van Nedcall zodat u kunt bellen en gebeld worden zoals u gewend bent. Microsoft Phone System verzorgd de interne communicatie met de aangemelde apparaten met de telefoniefuncties zoals doorverbinden, keuzemenu’s, wachtrijen, voicemail, et cetera.

Gaan niet alle medewerkers bellen met Teams, of heeft u specifieke toepassingen zoals een deurintercom of callcenter? Geen probleem, want met het telefonieplatform van Nedcall kunnen wij een hybride systeem opzetten met ‘traditioneel VoIP’. Tevens kunnen de mobiele telefoons gekoppeld worden voor bijvoorbeeld chauffeurs die niet werken met Teams, maar wel via de telefooncentrale willen bellen.

Bellen met de Teams client (Windows en Mac)

In de Teams app voor Windows en Mac is rechts het icoon ”oproepen” te zien. Hiermee kan zowel intern als extern gebeld worden via de app via bijvoorbeeld een headset.

Doormiddel van de koppeling met de telefooncentrale en Teams heeft u hiermee een volwaardige telefonieoplossing met functies zoals keuzemenu, wachtrijen en voicemail.

Bellen met de smartphone

Teams gebruikers kunnen de Teams app downloaden via de Playstore of Applestore. Hiermee zijn alle functies van Teams ook beschikbaar op de smartphone.

Elke gebruikers krijgt een intern nummer en eventueel een rechtstreeks extern telefoonnummer. Ook medewerkers zonder telefoonlicentie zijn wel intern bereikbaar voor collega’s.

Bellen met VoIP telefoons

Wilt u niet afhankelijke zijn van uw pc, laptop of smartphone? Kies dan voor Yealink IP-telefoons voorzien van Teams software. Met deze telefoons kunt u eenvoudig inloggen met uw Microsoftaccount en heeft u alle functies ter beschikking. U kunt in- en uitloggen op verschillende telefoons waardoor flexwerken heel eenvoudig is.

Microsoft Teams telefonie

 • Alle communicatiemiddelen in één app
  Samenwerken, bestanden delen, bellen, chatten en vergaderen, direct vanuit Teams;
 • Overal vanaf elk apparaat
  Teams app is beschikbaar voor uw laptop, pc (Windows en Mac) of smartphone, maar ook rechtstreeks vanuit de internetbrowser;
 • Volwaardige telefooncentrale
  Veel functies zoals keuzemenu, wachtrijen en voicemail zijn standaard mogelijk. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld mobiele telefonie integreren met Microsoft Teams;
 • Hybride telefonie mogelijk
  Teams telefonie kan gecombineerd worden met traditionele VoIP telefonie voor medewerkers die geen gebruik maken van Teams of voor specifieke toepassingen zoals een deurintercom;
 • Volledige integratie met Microsoft 365 applicaties
  Chatten, vergaderen, content delen, samenwerken aan bestanden en werken met alle beschikbare apps;