Apple onthult de nieuwe iPhone SE

Op 15 april 2020 heeft Apple de nieuwe iPhone SE aangekondigd. Het is de opvolger van de compacte iPhone SE uit 2016. Het uiterlijk van een iPhone 8 met de specs van een iPhone 11 met de nieuwste Apple A13-chip.

Apple iPhone SE 2020

Met de nieuwe iPhone SE heeft Apple een instapmodel-iPhone die eruit ziet als een iPhone 8, maar dan met de krachtigste processor in zich en een uitstekende camera. Maar het allermooiste van de iPhone SE 2020 is de lage prijs.

De eerste iPhone SE verscheen in 2016 en is tot nu toe misschien wel de meest geliefde iPhone ooit. Dat kwam door zijn zachte prijs, gecombineerd met uitstekende specs en een handzaam ontwerp. Dat geldt ook voor zijn opvolger, al is zijn formaat met een 4,7 inch scherm iets groter dan het 4-inch display van zijn voorganger.

De nieuwe iPhone SE is een soort mengeling van de iPhone 8 en iPhone 11. Technisch lijkt de SE op de iPhone 11. Hij heeft dezelfde krachtige A13 Bionic-chip in zich, de snelste smartphone-processor op de markt. Aan de achterkant bevindt zich één 12-megapixelcamera, die Apple ‘de beste enkele camera in een iPhone ooit’ noemt. Met behulp van software-matige trucjes schiet je daar ook plaatjes in de portretmodus mee. Ook kun je 4K-video’s schieten met 60 fps.

Aan de buitenkant oogt de SE gedateerder en is hij een kopie van de iPhone 8. De behuizing is bijvoorbeeld even groot en onderin bevindt zich dezelfde vertrouwde thuisknop met Touch ID. Je ontgrendelt de iPhone dus nog steeds met de vingerafdrukscanner, in plaats van gezichtsherkenning. Verder bestaat de achterkant net als bij de iPhone 8 van glas, waardoor je de SE ook draadloos kunt opladen. Ook ondersteunt de SE snelladen: zo zit je binnen 30 minuten al op 50 procent batterij. Volgens Apple gaat de accu van de iPhone SE erg lang mee; je bekijkt liefst 13 uur lang film met één lading.

Neem contact op voor de prijzen van de verschillende uitvoeringen van de iPhone SE via 088-6332200